#
Mg Yan Kyaw မွေႏြးေထြးစြာ ၾကိဳဆိုပါ၏ ~

အစိမ္းစားမွာလား ၊ အက်က္စားမွာလား



ကၽြန္ေတာ္တို႕ျမန္မာ လူမ်ိဳးမ်ားသည္ အမ်ားအားျဖစ္ အသီးအပြင့္မ်ားကို အစိမ္းစားျခင္း အေလအက်င့္မရွိၾကေပ။ တကယ္ေတာ့ တစ္ခ်ိဳ႕ေသာ အသီးအရြက္အပြင့္မ်ားကို အစိမ္းစားျခင္းသည္ ကၽြန္ေတာ္တုိ႕၏ ခႏၵာကိုယ္ရွိ အပူအပုတ္မ်ား ကိုစင္ၾကယ္ေစျပီး အသားေရးမ်ားကို လွပေအးစက္ေစပါသည္။
အသီးအပြင့္အရြက္စိမ္းမ်ားသည္ နွလံုးသားရွိဆီမ်ားနွင့္ ေသြးေၾကာေတြရွိ ဆီမ်ား
ကို တျဖည္းျဖည္း ေပ်ာက္ကင္းေစျပီး ဝမွာကိုေၾကာက္ေနၾကေသာသူမ်ားအတြက္
ေရာ ဝေန၍ ပိန္ခ်င္ေနၾကေသာ သူေတြအတြက္ပါ ဆင္ေျပေစပါသည္။ တခ်ဳိ႕ေသာ
သူမ်ားသည္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အစိမ္းမၾကိဳက္ၾကေပ။ ဒါေပမဲ့ လြယ္ပါသည္ ခရမ္းခ်ဥ္
သီးကို အေဖ်ာ္ရည္ အျဖင့္ ေသာက္သံုးနိဳင္ပါသည္။
ေနာက္ျပီး တခ်ဳိ႕ေသာလူမ်ားသည္ ခႏၵာကိုယ္ေတြ သိပ္ျပီးပူၾကသည္ ။ ဒီလိုကိုယ္ပူေနေသာ လူမ်ားသည္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၊ မံုလာဥနီ ၊
ေဂၚဖီထုပ္ ၊ မံုလာပန္း ၊ သခြားသီး ၊ ဆလပ္ရြက္ စသည္မ်ားကို အတိုးလိုက္လွီးျပီး မိမိ စားနိဳင္မည့္ အေနထားနွင့္ ဆား ၊ သံပုရာရည္ အနည္းငယ္နွင့္ ဆီ အနည္းငယ္ ထည့္၍ သုပ္ျပီး ပံုမွန္စား ျခင္းျဖင့္ လွ်င္ျမန္စြာ ေအးဓါတ္ကိုရေစနိဳင္ပါသည္။